Antropologemi (I): fenomeni antropomorfna nasilja - Planinc, Mladen (Array, 2011)
Studija o antropologemima nastoji hermeneutički istražiti temeljne fenomene antropologije, odnosno logiku čovjekova samorazumijevanja. U radu analiziramo antropomorfni fenomen nasilja iz aspekta filozofske antropologije, arhetipske psihoanalize i nadrealizma, kako bismo razumjeli kompleksnu problematiku odnosa između identiteta i kolektivnoga nasilja.