Postmoderna Ars historica - Oraić Tolić, Dubravka (Array, 2010)
Izvorna, dulja verzija članka objavljenoga kao pogovor uz knjigu R. Lauera Povijest ruske književnosti. Lauerov projekt ovdje je uokviren poviješću historiografije od antike preko modernoga shvaćanja povijesti kao znanosti do postmodernoga historiografskog konstruktivizma (H. White).