Tipološko i funkcionalno razdjeljivanje stambenog prostora u povijesnoj jezgri Dubrovnika - Ćavar, Ana (2009)
Rad povezuje promjene u urbanom tkivu srednjovjekovnoga i ranonovjekovnoga Dubrovnika s društvenim promjenama uzrokovanim povećanjem broja stanovnika, širenjem grada, jačanjem i razvojem komunalnih struktura te staleškim podjelama. U vezu se dovode tipovi stambenih zgrada sa strukturalnim osobitostima obitelji kao nukleusa cjelokupnog društva, društveno raslojavanje s funkcionalnom razdiobom stambenih dijelova grada i socijalna emulacija s novim arhitektonskim rješenjima.
Projekt MZOS
HRV