Serlio, Palladio, Vitruvio Ferrarese: renesansna viđenja velikog rimskog teatra u Puli - Gudelj, Jasenka (2011)
U radu se po prvi puta sistematski razmatraju renesansni prikazi danas nestaloga velikog rimskog tratra u Puli, pri čemu se već poznatim nacrtima Sebastiana Serlia i Andree palladia pridruzuje prikaz latinskog teatra iz rukopisa poznatog kao ferrarski Vitruvio. Pulski teatar pritom jasno izranja kao jedno od ključnih antičkih kazališta za renesansne proučavatelje ovoga arhtitektonskog tipa.
Projekt MZOS
HRV