Serlio, Palladio, Vitruvio Ferrarese: renesansna viđenja velikog rimskog teatra u Puli - Gudelj, Jasenka (Array, 2011)
U radu se po prvi puta sistematski razmatraju renesansni prikazi danas nestaloga velikog rimskog tratra u Puli, pri čemu se već poznatim nacrtima Sebastiana Serlia i Andree palladia pridruzuje prikaz latinskog teatra iz rukopisa poznatog kao ferrarski Vitruvio. Pulski teatar pritom jasno izranja kao jedno od ključnih antičkih kazališta za renesansne proučavatelje ovoga arhtitektonskog tipa.