Osnovni tokovi školske interpretacije romana u Jugoslaviji od 1945. do 1979, II. dio - Pandžić, Vlado (Array, 1984)
U drugome je dijelu rada uglavnom predstavljena komparativna raščlamba glavnih obilježja teorije nastave romana (1962-1979). Hrvatski interpretacijski pristup romanu (sukladan teoriji interpretacije) i hrvatski problemski pristup romanu prihvaćeni su kao najsvrhovitiji te obvezatni u svim jugoslavenskim republikama.