Metodički pristup Krležinu romanu Povratak Filipa Latinovicza, I. dio - Pandžić, Vlado (Array, 1980)
U ovome je radu predstavljen metodički model prvoga dvosata problemsko-recepcijskog pristupa Krležinu romanu Povratak Filipa Latinovicza. Zadržavajući u modernizaciji metodologije i oblikovanja teksta osnovna obilježja problemskoga pristupa književnom tekstu u okvirima integrirane nastave, autor se oslanja na suvremene teorije komunikacije i informacije, sugestopediju te osobito na teoriju recepcije i najnovije smjerove znanosti o književnosti.