Crkvena reforma i ranoromanička arhitektura na istočnom Jadranu - Jurković, Miljenko (Array, 1992)
Analiziraju se utjecaji crkvenih reformi, u prvom redu benediktinskih, a među njima i kamaldoljana, na stvaranje novog ranoromaničkog stila u prvoj polovici 11. st. na hrvatskoj obali.