O nekim figuralnim prikazima i posljednjoj fazi pleterne skulpture u dubrovačkoj regiji - Jurković, Miljenko (1988)
Analizirajući pleternu skulpturu otoka Koločepa, zaključuje se kako je rađena u jednoj radionici dubrovačkog prostora, tijekom 11. st., donoseći figuralnim prikazima novosti u oblikovanju skulpture i navješćujući novo stilsko razdoblje - romaniku
HRV