Od ženske proze do rodno potpisane književnosti - Gjurgjan, Ljiljana Ina (Array, 2004)
Ovaj transkript rasprave održane u povodu 20 godišnjice izlaska broja časopisa Republika posvećenog problematici ženske književnosti u prilogu Ljiljana Gjurgjan govori o određenoj trivijalizaciji ženkosg stvaranaj i upozorava na o da rodno potpisana književnoti nije nužno i rodno markirana. Naime, žene mogu pisati i komercijalno isplative, a ne samo idejno angažirane tekstove, a to je upravo pojava koju bilježimo u suvremenoj hrvatskoj književnosti.