Meštrović i Yeats - Gjurgjan, Ljiljana Ina (Array, 1994)
Članak opisuje kako je Yeats kada je kao irski senator bio imenovan predsjednikom Komisije za za izradu irskoga novca želio da jedan od umjetnika koji će izraditi nacrt kovanica bude i Meštrović. Članak istražuje korjene i razloge Yeatsove fascinacije Meštrovićem.