Poezijom protiv straha - Vlašić Duić, Jelena (Array, 2010)
Analizira se kojim govornim i pjesničkim postupcima Gustav Krklec u pjesmi "Susret sa zmijom" stvara negativne emocije. U pjesmi prevladavaju ponavljanja glasova, gomilanja glagola i usklici. Strah se u govornoj interpretaciji i ozvučuje (intonacijom, intenzitetom, stankama i ritmičnošću).