Notae epigraphicae, palaeographicae, chronologicae, historiographicae (...) u radovima M. Barade - Matijević-Sokol, Mirjana (Array, 2011)
U radu se autorica osvrće na više priloga u kojima je M. Barada kao obrazovani paleograf i diplomatičar analizirao važna povijesna vrela s aspekta paleografije, diplomatike i kronologije. Radi se o diplomatičkim, epigrafskim i narativnim spomenicima iz hrvatskoga ranog srednjeg vijeka. U ovim je člancima Barada pokušao ispraviti ili na drukčiji način propitivati čitanja, datiranja i tumačenja podataka zabilježenih u ispravama, natpisima i djelima pisaca.