Ivo Vidan: Engleski intertekst hrvatske književnosti - Gjurgjan, Ljiljana Ina (Array, 1996)
Prikaz ističe važnost ove, kao i prethodnih studija ovoga autora u «hrvatskoj školi književne kritike» posebno njegov naglasak na istraživanju suodnosa tekstova – različitih oblika intertekstualnosti – koje se razmatra kao doprinos suvremenoj kulturologiji, posebice antropološkoj komparatistici.