Prilog kontrastivnoj analizi frazema sa zoonimskom sastavnicom u hrvatskome i češkome jeziku - Bunk, Ana (Array, 2010)
U članku se s kontrastivnog aspekta analiziraju frazemi hrvatskoga i češkoga jezika kojima je sastavnica zoonim. Frazemi sa zoonimskom sastavnicom predstavljaju vjerojatno najveću tematsku skupinu u slavenskoj frazeologiji. S obzirom na to da zoonimska frazeologija obuhvaća širok dijapazon različitih značenja u ovome se članku bavimo onim frazemima koji svojim značenjem ulaze u koncept ljudskih osobina, stanja, izgleda, načina kretanja te odnosa prema jelu i piću. Pri tome se objašnjava i simbolika pojedine životinje jer se time razumije i pozadinska slika pojedinoga frazeološkoga značenja. Također se provodi i kontrastivna analiza izdvojenih hrvatskih i čeških frazema s obzirom na navedene koncepte te se utvrđuju podudarnosti i razlike.