Prislovnjiki u ruskim jaziku: tvorenje, premenki, klasifikaciji - Timko Đitko, Oksana (2010)
Zrobewna analiza dvasto prislovnjikoh u ruskim jaziku zoz ciljom analizi pohodzenja, tj. utverdzovanje stabilnosci leksiko-semantičnej grupi. analiza ukazala že prislovnjiki barz stabilna fajta slovoh. za vekšinu analizovanih leksemoh našli zme paraleli u juho-zahodnim ukrajinskim, ljebo juho-vostočnim slovackih bešedoh, tj. potverdzeli zme že voni isnovali u bešedi i skorej priseljenja na toti prostori. Novi leksemi nastali ljebo zoz direktnim požičovanjom zoz serbskoho ljebo horvatskoho jazika, ljebo zoz kalkovanjom požičenih leksemoh, ljebo zoz tvorenjom požičkoh sprav už isnujucomu modelu kotri še ukazal jak produktivni u jaziku.
Projekt MZOS
OTHER