Kako prepoznati kvalitetan vrtić? - Slunjski, Edita (2008)
Kvalitetan pristup institucijskom odgoju i obrazovanju djece rane dobi temelji se na cjelovitosti i nedjeljivosti njege, zaštite, odgoja o obrazovanja. Taj se zahtjev odražava na cjelokupnu organzaciju odgojno-obrazovnog procesa vrtića. Kvalitetu odgoja i obrazovanja djece određuje splet situacija u kojima se ono u vrtiću svakodnevno nađe, i svaka od njih treba voditi razvoju odgovornosti, samopouzdanja, kompetencija i samostalnosti djeteta. Kvaliteta nekog vrtića ne može se procijeniti samo temeljem analize njegova programa, jer program sam po sebi nije jamstvo njegova prevođenja u praksu. Stvarnu kvalitetu vrtića nije moguće ustanoviti bez neposrednog ulaska u samu ustanovu, tj. bez doživljaja vrtića “iznutra”. Pri tome je jedan od najbitnijih pokazatelja kvalitete vrtića napredak Ii zadovoljstvo djece koja ga pohađaju.
Projekt MZOS
HRV