Ukrajinsko-hrvatske književne poredbe - Pavlović, Cvijeta (2011)
Rezultati istraživanja hrvatsko-ukrajinskih kulturnih podudarnosti daju pozitivne vrijednosti, koje omogućuju daljnju specijalizaciju. Ukrajinsko-hrvatski književni odnosi su kontinuiran proces, koji u svakom razdoblju donosi građu za analizu korisnu za spoznaje o književnoj povijesti, a način na koji ih autor knjige Ukrajinsko-hrvatske književne poredbe, prof. Jevgenij Paščenko, prikazuje, upućuje k budućim istraživanjima.
Projekt MZOS
HRV