Cassasovo i Lavalleovo ilustrirano klasicističko viđenje carske palače u Splitu - Tomas, Ivana (Array, 2008)
Cassasovo djelo "Slikovito i povijesno putovanje Istrom i Dalmacijom" objavljeno je 1802. godine, dvadeset godina nakon njegova putovanja istočnom jadranskom obalom. Tekst za četrnaest svezaka napisao je J. Lavalle prema Cassasovu putnom dnevniku iz 1782. Tridesetak gravera izradilo je šezdeset i osam tabli otisaka među kojima i dvadeset i devet prikaza Splita i njegovih antičkih spomenika.