U ime abecede - Bagić, Krešimir (Array, 2011)
Literarni je potencijal abecede prepoznat u 20. stoljeću. Tada je, naime, ustanovljena jezična igra abecedarij, koja se sastoji u tome da se napiše tekst koji čine riječi čija početna slova slijede abecedni redoslijed – prva riječ počinje prvim slovom abecede, druga drugim, treća trećim itd. Abecedarij među figure ili atraktivne jezične igre svrstavaju u američkoj, francuskoj i španjolskoj stilistici. Rado su ga rabili pripadnici skupine Oulipo jer se potpuno uklapao u njihova ispitivanja kreativnoga potencijala samoprisile.