Pohvala pokudom i pokuda pohvalom - Bagić, Krešimir (2010)
Među stilske figure bliske ironiji ubrajaju se, uz ostalo, antifraza, asteizam i dijasirm. Sve tri se zasnivaju na iznimno velikom jazu između rečenog i mišljenog. Antifrazom se govori suprotno od onoga što se misli, asteizam je prividna pokuda, a dijasirm prividna pohvala.
Projekt MZOS
HRV