Četrnaesti Egejski seminar u Zagrebu - Tomas, Helena (Array, 2010)
U listopadu 2010. godine u Zagrebu je u okviru Egejskoga seminara Odsjeka za arheologiju gostovala Cynthia Shelmerdine, profesorica emerita sa Sveučilišta Texas u Austinu, i održala dva gostujuća predavanja: jedno o mikenskim parfemima, drugo o arheološkim istraživanjima na lokalitetu Iklaina na Peloponezu.