Politički nagon filozofije i njegove sudbine, ili: 'dijalektika prosvjetiteljstva' u doba debakla - Mikulić, Borislav (2008)
Studija o napetosti u nagonu filozofije za političkim ozbiljenjem i stvarnom poviješću odnosa između filozofije i politike.
Tekst je objavljen u okviru tematskog broja časopisa posvećenoga 40. obljetnici '68.
HRV