Kriteriji kvalitetnog istraživanja - Širanović, Ana (Array, 2011)
Kvalitetno istraživanje podrazumijeva pouzdan nacrt istraživanja koji predviđa načine rješavanja problema s kojima će se istraživači susretati. Svaki se prijedlog istraživanja vrednuje njegovim znanstvenim i praktičnim doprinosom odgoju, obrazovanju i izobrazi.