Pristup socijalnim pravima za osobe s invaliditetom u Europi. Strasbourg Cedex: Council of Europe Publishing, 2006. - Širanović, Ana (Array, 2010)
Pristup socijalnim pravima za osobe s invaliditetom u Europi izvješće je Vijeća Europe kojim se opisuju opća načela i mjere za omogućavanje pristupa socijalnim pravima za osobe s invaliditetom u Europi te se upozorava na prepreke ostvarenju tih prava i punog sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu. Prijevod Izvješća je u RH izdalo Povjerenstvo Vlade RH za osobe s invaliditetom i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 2008. godine.