Palatalizirani konsonanti u nastavi ruskoga kao stranoga jezika u Republici Hrvatskoj - Barčot, Branka (Array, 2010)
U radu se opisuju i uspoređuju fonološki sustavi dvaju slavenskih jezika, hrvatskoga i ruskoga. Opisuje se palataliziranost konsonanata u ruskome. Analiziraju se izgovorne vježbe tih konsonanata u pet udžbenika za učenje ruskog kao stranog jezika te se donose rezultati preliminarnog provedenog ispitivanja u nastavi sa studentima.