Fučićevi rani tekstovi - Galović, Tomislav (Array, 2010)
U radu se predstavljaju, dosad većinom nepoznati i nezamijećeni, rani tekstovi Branka Fučića (1920. – 1999.). Uglavnom se radi o poeziji i prozi, te stručnim i drugim člancima koji su objavljivani u razdoblju od 1936. do 1950. godine. Ukratko se iznose podatci o publikacijama u kojima su navedeni radovi objelodanjeni. Također se ukazuje na neke društvene okolnosti i pozadinu nastanka pojedinih radova. Prilog čini izravnu dopunu životopisu uglednoga hrvatskog povjesničara umjetnosti i kulture, stručnjaka za srednjovjekovno zidno slikarstvo i za hrvatski glagoljizam, Branka Fučića.