Andrija Krešić: Humanizam i kritičko mišljenje - Veljak, Lino (Array, 2010)
S ničeanskim podnaslovom (što ga valja zahvaliti agilnom priređivaču ove knjige Božidaru Jakšiću) koncem veljače ove godine objavljena je jedna krajnje zanimljiva knjiga, koja se sastoji od Jakšićevog predgovora (»Sklad mišljenja i delanja«, str. 9–19), kazivanja Andrije Krešića popraćenih odabranim dokumentima te Krešićevih objavljenih i neobjavljenih članaka (koji s iznimkom članka »Zapis povodom izglasanih promjena« iz 2001. potječu iz 90-ih godina prošlog stoljeća).