Sučeljavanje sintakse, semantike i pragmatike Robert D. Van Valin, Jr., (ur.) Investigations of the Syntax-Semantics-Pragmatics Interface (John Benjamins Publishing Company, Amsterdam/Philadephia, 2008) - Skelin Horvat, Anita (Array, 2010)
U radu se daje prikaz knjige Investigations of the Syntax-Semantics-Pragmatics Interface čiji je urednik R. D. Van Valin, objavljene 2008. Knjigu čine radovi predstavljeni na Role and Reference Grammar Conference održanoj u Leipzigu 2006. godine. Radovi objavljeni u knjizi bave se gramatikom uloge i referenci (RRG). RRG sintaktička je teorija koja se razvija oslanjajući se na analizu različitih, a ponajprije neindoeuropskih jezika, tražeći univerzalna sintaktička obilježja primjenjiva na sve jezike. RRG je kompleksna sintaktička teorija koja polazi od toga da se koncepti opisa nekoga jezika trebaju odrediti za svaki jezik zasebno. Ujedno se ističe i povezanost sintakse i semantike jer se one neprestano isprepliću.