Anna de Fina, Deborah Schiffrin and Michael Bamberg (eds.), Discourse and Identity, Cambridge University Press, 2006. - Skelin Horvat, Anita (Array, 2007)
U radu se prikazuje knjiga Discourse and Identity koju su uredili A. de Fina, D. Schiffrin i M. Bamberg, a koja se bavi odnosom između jezika, diskursa i identiteta. Knjiga je organizirana u četiri dijela u kojima se daje pregled teorija, metoda i analiza, zatim se teoretizira o razlici između privatnih i javnih identiteta, o konstrukciji osobnih identiteta putem jezika te pregovaranju identiteta.