Robert D. Van Valin, Jr., Exploring the Syntax-Semantics Interface, Cambridge University Press, 2005. - Skelin Horvat, Anita (Array, 2006)
U radu je dan prikaz knjige R. D. Van Valina, Exploring the Syntax-Semantics Interface objavljenoj 2005. Autor se u ovoj knjizi bavi gramatikom uloge i referenci (RRG) te razvija svoje teorije oslanjajući se ponajprije na analizu neindoeuropskih jezika tražeći univerzalna obilježja, tj. ona pravila i zakonitosti koji bi bili primjenjivi na sve jezike.