O riječima hrvatskoga književnoga jezika - Vulić, Sanja; Alerić, Marko (2009)
U radu se, na temelju konkretnih leksičkih primjera, pokazuje osebujnost hrvatskoga književnog jezika na leksičkoj razini. Analiziraju se pojedine riječi koje se rabe u svim trima hrvatskim narječjima i njihovim organskim idiomima. Posebna je pozornost posvećena riječima koje su bile svrstavane u kajkavizme, a zapravo su podjednako kajkavske i čakavske. Također se pokazuje i koje se od tih riječi rabe u čakavštini, arhaičnoj štokavštini i kajkavštini.
Članak je izlašao u nastavcima, u 2009. i 2010. godini, svescima 55 i 56, svesčićima 4 i 5, odnosno 1 i 2, stranicama 145-147, 190-196, 23-24 i 57-68.
HRV