O riječima hrvatskoga književnoga jezika - Vulić, Sanja (Array, 2009)
U radu se, na temelju konkretnih leksičkih primjera, pokazuje osebujnost hrvatskoga književnog jezika na leksičkoj razini. Analiziraju se pojedine riječi koje se rabe u svim trima hrvatskim narječjima i njihovim organskim idiomima. Posebna je pozornost posvećena riječima koje su bile svrstavane u kajkavizme, a zapravo su podjednako kajkavske i čakavske. Također se pokazuje i koje se od tih riječi rabe u čakavštini, arhaičnoj štokavštini i kajkavštini.