Stanovništvo Drenovaca (1870-1880): predtranzicijsko doba - Vranješ-Šoljan, Božena (Array, 2009)
Demografska slika Drenovaca, istočno-slavonskog naselja u sastavu Vojne krajine pokazuje da u razdoblju od 1870-1880 u Slavoniji još nije bilo naznaka početka procesa demografske tranzicije. Predtranzicijska obilježja Drenovaca očitovala su se u prirodnom padu stanovništva, niskoj doživljenoj dobi, ranoj ženidbi te čestim ponovljenim brakovima.