Seminar «Sjećanja žena u kulturnom pamćenju i nastavi povijesti», Zagreb, 3-5. travnja 2009. - Janković, Branimir (Array, 2009)
U Zagrebu je 3-5. travnja 2009. u organizaciji Centra za ženske studije održan prvi u nizu seminara posvećenih problematiziranju mjesta sjećanja žena u kulturnom pamćenju. Prvi seminar bio je usredotočen na «sjećanja žrtava nacističkih, fašističkih i komunističkih režima, prvenstveno žena» i izradu modela «njihovog prikladnog korištenja u nastavi povijesti i kulturno-studijskim istraživanjima pamćenja». Seminar je dio projekta «Proučavanje sjećanja žena žrtava nacizma i nedemokratskih režima u istraživanju i nastavi», podržanog od Izvršne agencije za obrazovanje, kulturu i audiovizualne medije Europske unije (EACEA), u sklopu kojeg se istražuju «specifičnosti pamćenja žena koje su preživjele prakse masovnih deportacija, progona i zatvaranja u Drugom svjetskom ratu i poraću».