Kuda ideš striče Sam? Izazovi globalizacije - Polšek, Darko (Array, 2008)
U radu se navode popratni trendovi koji globalizaciju pojedinim analitičarima čine suspektnima: smanjenje političkog utjecaja, porast korupcije, porast nepotizma, uspon "čvrstorukaša" i sl.