Prikaz knjige: Alfredo Višković (ur.): Mudra zajednica: Društvena odgovornost za životni prostor, Hrvatsko društvo za sustave, Zagreb, 2008. 160 str - Žažar, Krešimir (Array, 2009)
Knjiga Mudra zajednica zbornik je radova nekoliko talijanskih i domaćih autora koji iz različitih perspektiva tematiziraju pitanje održivog razvoja na mikro razini. Drugim riječima, u središtu njihovog interesa jest ispitivanje mogućnosti ostvarenja održivog razvoja na području konkretne regionalne te, prvenstveno, lokalne zajednice. Pri tom se fundamentalni značaj pridaje razmatranju društvene odgovornosti svih subjekata u okviru određenog životnog prostora: tvrtki, javnih ustanova, institucija lokalne uprave, različitih agencija, civilnih udruga kao i društvena odgovornost samih pojedinaca.