Domovinski rat u sociološkom kontekstu - Žunec, Ozren (Array, 2009)
U radu se prikazuje znanstvena i stručna djelatnost Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te nekih srodnih organizacija na proučavanju i istraživanju Domovinskog rata. Dan je prikaz skupova, publikacija i glavnih radova članova Odsjeka o toj temi te vrednovan njihov doprinos u istraživanju tijeka i posljedica rata.