Was Yugoslavia good or bad for Its Peoples? - Goldstein, Ivo (Array, 2008)
U radu autor analizira u prvom redu ekonomske probitke udruživanja jugoslavenskih naroda u zajedničku državu, te prednosti koje je ta država imala za nacionalni razvoj pojedinih od njenih konstitutivnih naroda. Također navodi i nedostatke iste države koji su doveli do njenog raspada.