Geometrija ljubavi u „Sutonu“ Iva Vojnovića i „Tri sestre“ Antona Pavloviča Čehova - Pavlovski, Borislav (Array, 2009)
Rezultat istraživanja dramske geometrije u izabranim dramama pokazuje različite pristupe u istom književnom razdoblju. Ivo Vojnović prakticira zatvoreni princip dramaturgije, dok Anton Pavlovič Čehov prakticira različite modele situacije u trokutu.