Vitezovićevo ljubavno pjesništvo na latinskom - Novaković, Darko (Array, 2010)
U radu se analizira ljubavna poezija Pavla Rittera Vitezovića na latinskom, pri čemu se odabrani ulomci, a i neke cjelovite pjesme prvi put objavljuju. Iako zauzima razmjerno skromno mjesto u Vitezovićevu opusu, ta je poezija književnopovijesni raritet, pogotovu na hrvatskom Sjeveru, gdje u latinskom pjesništvu izrazito dominiraju nabožni stihovi.