Kratki nacrt kristijanizacije Hrvatskog dijela Panonije u ranom srednjem vijeku - Filipec, Krešimir (Array, 2008)
U radu se govori o povijesnim izvorima i arheološkim nalazima koji nam govore o tijeku kristijanizacije južne Panonije od vremena kad su se Slaveni naselili u 6. stoljeću.