Čemešac I. - Filipec, Krešimir; Šiša - Vivek Marija (2007)
Arheološko nalazište Zoljani - Čemešac I. istraženo je u sklopu zaštitnih arheoloških istraživanja na trasi Autoceste Beli Manastir-Osijek-Svilaj. Dio je većeg nalazišta koje se pruža prema jugu. Otkriveno je nekoliko objekata koje možemo okarakterizirati kao stambene građevine s pratećim objektima. Ukupno su nađena 4 bunara sa zanimljivom konstrukcijom.
Projekt MZOS
HRV