Muzejska akcija kao otpor amneziji - Miklošević, Željka (Array, 2010)
Članak predstavlja muzejsku akciju u Muzeju Slavonije u Osijeku te ju obrađuje kao način senzibiliziranja i uključivanja građana u interpretaciju i oživljavanje lokalne povijesti stavljajući je u teorijski okvir kolektivne memorije i muzejske pedagogije. Kao institucija memorije, muzej kroz akciju preuzima ulogu živog sudionika pružajući alternativu i opirući se amneziji kroz interakciju sa zajednicom u kojoj djeluje.