Guran - crkva Sv. Šimuna, srednjovjekovno naselje Guran, crkva Sv. Cecilije - Jurković, Miljenko (Array, 2008)
Šestom kampanjom arheoloških istraživanja u Guranu kompletirano je istraživanje crkve sv. Šimuna, čije su sekvence izgradnje kronološki potpuno utvrđene. Prva crkva podignuta je krajem 8. st., zatim proširena prema zapadu, a u prvoj polovici 11. st. nastala je postojeća građevina, koja je iskoristila neke dijelove stare. Istraženo je i malo groblje zapadno i južno od crkve. Pronađeni su novi potezi zidina ranosrednjovjekovnog naselja Guran istočno od glavnog gradskog ulaza. Sondažna istraživanja crkve Sv. Cecilije trebala su preciznije utvrditi građevinske faze ; pronalaskom ranijeg zida paralelnog s pročeljem crkve potvrđena je arheološka slojevitost lokaliteta.