Kaštelina - Jurković, Miljenko (Array, 2008)
U trećoj kampanji arheoloških istraživanja na Kaštelini pored Kampora nastavljeno je i prošireno dokumentiranje čitavog areala poluotočića. Na njegovom sjevernom dijelu pronađene su dvije poluukopane prostorije odijeljene hodnikom te ostaci struktura čiji odnos sa spomenutim prostorijama još nije jasan. Vila je nastala u dvije građevinske faze, prvoj iz 1. ili 2. st., drugoj iz 3. st., kada je znatno uvećana.