Darwinova najdraža životinja - Husić, Snježana (Array, 2009)
Istražuju se humanističke i abolicionističke zasade Darwinove teorije evolucije te njihovo iskrivljavanje u socijalnom darvinizmu, kao i položaj Darwinova djela u hrvatskoj kulturi.