Animalistička terapija - Husić, Snježana (Array, 2009)
Preispituju se utemeljujuće postavke animalistike kao humanističke discipline koja se bavi neljudskim životinjama u ljudskim značenjskim praksama te se ukazuje na njezina antropocentrična ograničenja, kao još jedne diskurzivne tvorbe životinjstva suprotstavljenog ljudskosti. Analiziraju se mogućnosti uspostavljanja neljudskog subjektiviteta unutar i izvan ljudskih značenjskih praksi.