Pjesma - stroj opkoračenja - Vuković, Tvrtko (Array, 2009)
Zbirka Stvarnice, nemirna površina Anke Žagar promatra se uz pomoć Agambenove definicije lirike kao stroj opkoračenja. Takvo čitanje omogućuje vidjeti logiku njezine poetike kao ozbiljenje same naravi lirskog.