Terorizam kao lokalna i globalna opasnost - Čaldarović, Ognjen (Array, 2002)
U radu se raspravljaju karakteristike suvremenog terorizma, njegova lokalna i globalna dimenzija, njegova nepredvidljivost i iznenadnost i značajne socijalne posljedice. Takodjer, pokazuje se slabost društvenog sistema da predvidi terorističke akcije i aktivnosti.